Inspiratie

Gedicht/verhaal

EEN GOED BESLUIT

In God geloven wij, die leven geeft aan mensen,

die ons koestert als Zijn kinderen en die er zal zijn, al onze dagen.

In Jezus van Nazareth geloven wij, in wie God zichtbaar is geworden,

mens geworden, voor mensen geleefd en gestorven.

In Gods Geest geloven wij, die ons roept tot recht en vrede;

om te helen wat gebroken is, om hoop te bieden aan wie lijden moet.

In een mensenkerk geloven wij, die werkt aan de droom van God:

arme en kleine mensen een stukje hemel geven op aarde.

Amen

Overwegingen

Intredepreek Cothen 13 mei 2018 - ds. H.J. Steinvoort

Overweging bij de feestelijke heringebruikneming van het kerkgebouw op 17 februari 2019

Wegwijs op het worldwide web

IKON brengt complete bijbel op mobiele telefoon

De IKON heeft de website www.bijbelmobiel.nl gelanceerd. De website maakt het mogelijk de complete bijbel op een mobiele telefoon te lezen. De vormgeving is zo aangepast dat de tekst prettig leesbaar op het scherm verschijnt. De site bevat de tekst van de Nieuwe Bijbelvertaling uit 2004. Daarnaast biedt de site een dagelijkse bijbeltekst volgens het bijbelleesrooster van het Nederlands Bijbelgenootschap. Bijbelmobiel.nl is te bekijken met iedere mobiele telefoon die toegang heeft tot het internet. Meer informatie: www.bijbelmobiel.nl

Via de internetsite www.kerkdienst.nl is het mogelijk allerlei kerkdiensten van radio en tv te beluisteren en terug te zoeken.

Speciaal voor dertigers met belangstelling voor het geloof is er geloofinleven. De website bevat filmpjes, muziek, interviews, foto’s en teksten, om te zwerven door levens- en geloofsvragen. Makers zijn de theologen René Kok en Suzanne Groote.

De website is een initiatief van de Protestantse Kerk in Nederland en de IKON.
www.geloofinjeleven.nl.

Kerkzoeker

Benieuwd naar wat gemeenten in de buurt organiseren? Op zoek naar een kerk in de woonplaats van uw zwager? Wilt u het kerknieuws uit uw vorige woonplaats bijhouden? Kijk dan op www.pkn.nl. Via de Kerkzoeker op de homepage vindt u de websites van plaatselijke kerkelijke gemeenten. Gemeenten die de website aan willen melden kunnen dit doen via webredactie@pkn.nl.

Alles over de Bijbel

Het Nederlands Bijbelgenootschap biedt diverse websites aan waarmee mensen hun bijbelkennis kunnen bijspijkeren. Afgelopen september werd www.allesoverdebijbel.nl gelanceerd, voor wie snel toegang wil hebben tot de Bijbel op het web. Op deze site vind je onder meer toelichtingen bij de vragen uit de Nationale Bijbeltest. Verder heb je toegang tot diverse bijbelvertalingen op internet in tekst en in luistervorm, digitale historische bijbels, achtergrondinformatie en historische tijdlijnen bij de Bijbel en informatie over de Bijbel en cultuur.