Oecumene

In Cothen

In het dorp Cothen, waar de meeste mensen katholiek zijn, willen we elkaar ook op kerkelijk terrein treffen:

  • Al een aantal jaren vinden er twee oecumenische vergaderingen plaats.

  • Sinds 1998 zijn er twee gemeenschappelijke vieringen (nl. de vredesdienst in september en het gebed voor de eenheid in januari), die voorheen door de week werden gehouden, verplaatst naar de zondagochtend.
    De vieringen/diensten worden beurtelings in één van beide kerkgebouwen gehouden,De Rooms Katholieke kerk van Cothen terwijl het andere gebouw gesloten is.Tot nog toe waren er twee voorgangers bij deze diensten. Praktische afspraak is, dat de gang van zaken (collectebestemming bijv.) van de gastgemeente wordt aangehouden.

  • Verder is er een Kerstsamenzang voor de dorpsgemeenschap, vanwege de ruimte altijd in de katholieke kerk, en de Wereldgebedsdag op de eerste vrijdag in maart in de Protestantse Kerk.

  • Voor de actie Kerkbalans wordt de PR gezamenlijk verzorgd.

  • De ZWO-groep heeft goede samenwerking met de MOV-groep, met als eerste praktisch resultaat de vraag van de parochianen aan ons om mee te doen met het ophalen van het oud papier, waarbij ook de doelen zijn aangepast.

  • Kerkblad en parochieblad liggen naast elkaar in beide kerken.

Contact RK Parochie

Gegevens van de katholieke parochie in ons dorp kunt u vinden op www.petrusenpauluscothen.nl

Mariakapel in het dorp

Loopt u tijdens u vakantie ook wel eens een kerk binnen? Misschien steekt u in de stille kerk ook nog een kaarsje aan? Het kan een mooi moment van bezinning zijn, even weg van de drukte buiten. Door het aansteken van een kaarsje richt je je even op God en begin je als het ware een gebed. En als je zelf weer verder gaat, naar buiten, dan blijft het kaarsje nog een poosje branden.

Dit kan nu ook in Cothen. De Petrus en Paulus parochie heeft bedacht dat, om echt ‘open’ te zijn, de deuren ook letterlijk open moeten. Door wat aanpassingen aan het gebouw is het nu mogelijk om de deur naar de Mariakapel nu van 9.00 uur tot 17.00 uur open te zetten. Voorbijgangers kunnen binnen even de stilte opzoeken. Ik denk dat we ons als protestanten ook welkom mogen voelen om binnen te lopen.

Activiteiten van de kerken in Wijk bij Duurstede

waarvoor u/jij van harte bent uitgenodigd

Protestantse gemeente Wijk bij Duurstede - Grote Kerk op de Markt, WbD

Muzikale vesper en kerkbezichtiging
Iedere eerste zondag van de maand is de Grote kerk vanaf 13.30 uur open voor bezichtiging. Om 16.30 is er dan een muzikale vesper.

Prinsenhuismaaltijden

Op de zondagmiddag, die voor sommige mensen erg stil kan zijn, is er ongeveer eens in de maand de Prinsenhuismaaltijd. Vanaf 16.00 uur staat de koffie klaar, ook voor wie niet katholiek is. De maaltijd kost 5 euro, of minder als u dat niet op kunt brengen.

Plaats: Klooster Leuterstraat 37, naast de r.-k. kerk, aanmelding via tel. 571216.

Dit overzicht is samengesteld door het Beraad van Kerken, voor alle deelnemende kerken.